ΕνημέρωσηΟικονομία

Delta Restaurant & LINE: Εκεί, όπου το Fine Dining συναντά τo Fine Drinking

Εάν το tasting είναι μια μοναδική εμπειρία που σας ωθεί συνεχώς να ανακαλύπτετε νέα μέρη, τα οποία μέσα από τα μενού τους υπόσχονται να συναρπάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες, τότε ένα είναι το σίγουρο: Ο κόσμος της γαστρονομίας σας προσκαλεί να βιώσετε μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

Το γαστρονομικό «ταξίδι» ξεκινάει στο Delta Restaurant

Στο Delta Restaurant μπορείτε να γευτείτε μια εμπειρία που αγγίζει τις υψηλότερες νότες της γαστρονομίας και των εκλεπτυσμένων ποτών. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό νέο pairing που προσφέρεται με το menu, ένα «πάντρεμα» δηλαδή των courses του menu με ισάριθμα drinks που προέρχονται από κρασί, το οποίο με τη σειρά του παράγεται από φρούτα, που έχουν υποστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία «οινοποίησης».

Αυτήν τη διαδικασία, την εμπνεύστηκε και την υλοποίησε η ομάδα του LINE με κινητήριο μοχλό την προσήλωση στη βιωσιμότητα και το zero food waste.

Τα «Fine Drinks» θα κάνουν level up σε κάθε πιάτο

Τα «Fine Drinks», που εκτός από το pairing έχουν ενταχθεί και ως αυτόνομα cocktails στον κατάλογο του Delta Bar, αποτελούν twists κλασσικών ποτών, που προέρχονται από εποχιακά τρόφιμα και πρώτες ύλες, παράγωγα παραδοσιακών διαδικασιών διατηρησιμότητας, αλλά και ανταλλαγή υποπροϊόντων και αξιοποίηση υπολοίπων για παράδειγμα φλούδες από φρούτα ή λαχανικά που προέρχονται από την κουζίνα της ομάδας του Delta.

Αυτές οι custom-made δημιουργίες φέρουν την υπογραφή των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου και έρχονται να συνοδεύσουν και να αναδείξουν, με γνώμονα την ισορροπία, το γαστριμαργικό ταξίδι, που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος με την ομάδα του.

Θάνος Φέσκος, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Νίκος Μπάκουλης, Βασίλης Κυρίτσης

Όταν το Fine Dining «συναντά» τον κόσμο των Fine Drinks

Μπορεί στον εκλεπτυσμένο κόσμο του Fine Dining, η ομάδα του Delta να δημιουργεί αριστουργήματα γαστρονομικής τέχνης, ωστόσο και στον κόσμο των Fine Drinks, η ομάδα του LINΕ δημιουργεί μοναδικά cocktails που εναρμονίζονται με την απόλαυση κάθε πιάτου.

Πρόκειται φυσικά, για ένα «πάντρεμα» πρωτοποριακό, καθώς το 12ο μπαρ στα 50 καλύτερα παγκοσμίως με το μοναδικό εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin στην Ελλάδα, δημιουργούν μια συνέργεια, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του Zero Waste.

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.

Η διαχείριση του εστιατορίου Delta ανήκει στο Δειπνοσοφιστήριον.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock