Επικαιρότητα

Μαρουσάκης για καύσωνα: Αποπνικτική ατμόσφαιρα και θερμοκρασίες στο «κόκκινο» το Σαββατοκύριακο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι μετεωρολόγοι σχετικά με τον παρατεταμένο καύσωνα που επικρατεί στη χώρα. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν και το επόμενο 48ωρο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος επισημαίνει πως το θερμόμετρο μπορεί να φτάσει κατά τόπους ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί ο υδράργυρος και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στα αστικά κέντρα δεν θα πέφτει κάτω από 30 βαθμούς και επιβαρύνοντας, έτσι, τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως έρχεται και τρίτο «κύμα» καύσωνα, από την προσεχή Τρίτη (25/7), δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα.

Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακό αναμένεται να επικρατήσουν θερμοκρασίες της τάξεως των 38 με 41 βαθμών στη Βόρεια Ελλάδα, 42 βαθμών σε περιοχές ηπειρωτικά της χώρας και 36-38 βαθμών στο Αιγαίο λόγω των μελτεμιών.

«Οι συνθήκες βοηθούν πολύ στο να ξεκινήσει πυρκαγιά ενώ την Κυριακή μπαίνει και ο λίβας, η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική στα μεγάλα αστικά κέντρα» πρόσθεσε.

Τα χαρακτηριστικά του καύσωνα

  • Μέγιστες θερμοκρασίες από 42 μέχρι 45 βαθμούς
  • Ελάχιστες θερμοκρασίες μέχρι 27 βαθμούς
  • Περιορισμός των μελτεμιών
  • Χαμηλά ποσοστά υγρασίας
  • Επικράτηση λίβα
  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock