Επικαιρότητα

«Όχι» σε lockdown από τη Ματίνα Παγώνη – Καθησυχαστική για τη μετάλλαξη Όμικρον

«Δεν χρειάζεται πανικός» συστήνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με αφορμή την παγκόσμια ανησυχία που έχει ξεσπάσει για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες εξετάζουν ακόμη τη μεταδοτικότητά της. 

«Μεταλλάξεις περιμέναμε, το έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό. Μπορεί να δούμε και άλλες. Δεν χρειάζεται πανικός. Είναι μια μετάλλαξη που προσπαθούμε να δούμε αν είναι πολύ μεταδοτική, περισσότερο από τη Δέλτα, και το πώς την καλύπτουν τα εμβόλια. Αν την καλύπτουν θα είναι μια μετάλλαξη όπως οι άλλες που διαχειριζόμαστε. Θα έχουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αυτές τις ημέρες και θα περάσουμε στη διαχείριση», είπε η κ. Παγώνη μιλώντας σε εκπομπή του Mega.

«Πάρθηκαν μέτρα, και ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται. Τα περιστατικά ήταν περίπου 72, και ο περιορισμός από τις χώρες της ΕΕ έχει γίνει σε ό,τι αφορά στα αεροδρόμια, ενώ το ίδιο έκανε και η Αμερική. Τα μέτρα που πήραμε εμείς για όσους έρχονται από συγκεκριμένες αφρικανικές χώρες είναι ότι κάνουν 72 ώρες μοριακό έλεγχο και ερχόμενοι εδώ κάνουν rapid test και μπαίνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας για δέκα ημέρες. Μετά κάνουν καινούργιο μοριακό έλεγχο και μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο εδώ», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock