Κόσμος

Deutsche Welle: «Δεν τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία το 2024» λέει το 87% των Γερμανών

Ταυτόχρονα το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το Κίεβο είναι αυτό που θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με η Ρωσία. Από την άλλη πλευρά ένα 44% εκτιμά ότι η Ουκρανία θα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, παρουσιάζουν ενδιαφέρον και όσα λένε οι πολίτες στη Γερμανία για τους όρους μιας μελλοντικής συνθηκολόγησης του Κιέβου με τη Μόσχα. Η Ουκρανία θέτει ως βασική προϋπόθεση για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το σύνολο της ουκρανικής επικράτειας.

Το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν θα πρέπει να κάνει καμία υποχώρηση σε εδαφικά ζητήματα.

Το 44% ωστόσο θεωρεί ότι για να τερματιστεί ο πόλεμος, θα πρέπει η Ουκρανία να παραχωρήσει ορισμένες περιοχές στη Ρωσία – ο λόγος προφανώς για τις διαφιλονικούμενες ρωσόφωνες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.

Το 53% των ερωτηθέντων είναι υπέρ μιας μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ και το 44% υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Η Γερμανία στέλνει εκ νέου όπλα στην Ουκρανία

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, 4/1, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πάντως την αποστολή περαιτέρω στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, με έμφαση στην αεράμυνα της χώρας. Συγκεκριμένα η Γερμανία παρέδωσε ένα νέο σύστημα αεράμυνας Skynex, πυραύλους για το σύστημα αεράμυνας Iris-T, δύο ραντάρ τύπου TRML-4D, πυρομαχικά και πρόσθετα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Marder.

Από την πλευρά του, με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Γερμανία και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς για το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ήρθε την κατάλληλη ώρα και είναι επικεντρωμένο στις προτεραιότητές μας, ειδικά στο πεδίο της αεράμυνας. Το αναβαθμισμένο σύστημα Skynex και οι πρόσθετοι πύραυλοι IRIS-T SLM θα ενισχύσουν την ασπίδα προστασίας μας στον αέρα, σώζοντας περισσότερες ζωές. Είμαι ευγνώμων απέναντι στη Γερμανία που για μια ακόμη φορά επέδειξε τον ηγετικό ρόλο της στην περιοχή».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock