Κόσμος

«Έκρηξη» εντατικολόγων: Δεν γίνεται επιλογή στις ΜΕΘ, αλλά μόνο διαλογή με επιστημονικά κριτήρια

«Δεν υπάρχει πιο προσβλητικό και απαξιωτικό πράγμα από έναν εντατικολόγο, να λέγεται ότι κάνει επιλογή ασθενών για μία κλίνη ΜΕΘ».  Αυτό δήλωσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι εντατικολόγοι, με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις vip ΜΕΘ.

«Διαλογή, ναι, γίνεται, αλλά η διαλογή είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την επιλογή. Η διαλογή ασθενών – είναι στρατιωτικός όρος. Πραγματοποιείται με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και με βάση πέντε επιστημονικά κριτήρια. Η δε ηλικία, δεν αποτελεί πρώτο κριτήριο, αλλά η καρδιοαναπνευστική ανάγκη που έχει ένας ασθενής», υπογράμμισαν σε μία έκτακτη Συνέντευξη τύπου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

«Επιπλέον, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ, οι ασθενείς παραμένουν για μερικές ώρες ή λίγες ημέρες σε ΜΑΦ, ή σε ένα προστατευμένο περιβάλλον στελεχωμένο με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό πριν νοσηλευθούν σε κλίνη ΜΕΘ», τόνισαν οι ίδιοι για το θέμα που ακούγεται τις τελευταίες μέρες και τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και το υπουργείο Υγείας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock