ΕνημέρωσηΠολιτική

Έλληνες Ολυμπιονίκες: Έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει τους αθλητές

Σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα της Ολομέλειας η Βουλή τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Τόκιο, οι οποίοι στις σύντομες παρεμβάσεις τους απηύθηναν έκκληση στην Πολιτεία να στηρίξει τον ελληνικό αθλητισμό.

“Αυτό το καλοκαίρι, εν μέσω πανδημίας και κλιματικής κρίσης, χαρίσατε στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές και υπερηφάνεια, στέλνοντας παράλληλα, μηνύματα αντοχής, επιτυχίας και αισιοδοξίας που τόσο χρειάζεται η χώρα μας”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο πρόεδρος της Σπύρος Καπράλος χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα το γεγονός της κατάκτησης τεσσάρων μεταλλίων, αλλά και ότι 14 αθλητές μας κατετάγησαν στην πρώτη 8άδα. Ο κ. Καπράλος κάλεσε την Πολιτεία και όλες τις πολιτικές δυνάμεις “να εξετάσουν το ενδεχόμενο της εξασφάλισης επαγγελματικής αποκατάστασης των εν ενεργεία διακεκριμένων αθλητών μας ,ώστε απερίσπαστοι να παλεύουν και να προπονούνται για να χαρίσουν διακρίσεις στην χώρα μας”, πρόταση την οποία χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα ο παριστάμενος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις παροχές και τα προνόμια των αθλητών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock