ΕνημέρωσηΠολιτική

Ένταση και αποχωρήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό

Με την κατάθεση του προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου Αλέξανδρου Σκαναβή ξεκίνησε το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τυχόν πολιτικές ευθύνες στη διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Σκαναβής απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών -μελών της επιτροπής χαρακτήρισε επιτυχημένη την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και απαραίτητη δεδομένης της έκτακτης κατάστασης, ενώ ανέφερε πως δεν γνωρίζει τα αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία δόθηκαν χρήματα σε ΜΜΕ, καθώς αφορά στη σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και της διαφημιστικής εταιρίας. Εκτίμησε ωστόσο, πως σε τέτοιες περιπτώσεις λαμβάνονται υπόψη η κυκλοφορία της εφημερίδας, η επισκεψιμότητα των ιστότοπων και η τηλεθέαση ενός τηλεοπτικού σταθμού στη «ζώνη» π.χ. υψηλής θεαματικότητας. Επέμεινε πως δεν υπήρξε χρηματοδότηση, ούτε επιχορήγηση και σημείωσε πως είναι σύνηθες να υπάρχουν «παράπονα» από ορισμένα μέσα για το ποσό που έλαβαν. Αναγνώρισε ακόμη, πως σε μια καμπάνια δεν μπορούν όλα τα μέσα ενημέρωσης μιας χώρας να λαβουν χρήματα.

«Καλώς έγινε, σαφέστατα όταν υπάρχει κρίση κάποιος πρέπει να ενεργεί γρήγορα και καλώς έγιναν όλα αυτά. Δεν είδα κάτι που δημιούργησε πρόβλημα, μάλλον συντέλεσε στο να βοηθηθεί η κατάσταση στα ζητήματα αυτά», είπε ο κ. Σκαναβής, ο οποίος ήρθε σε κόντρα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις απαντήσεις που έδινε σχετικά με τα κριτήρια που δόθηκαν τα χρήματα. «Κάνει τον Κινέζο», σχολίασε η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ο Μάριος Κάτσης αμφισβήτησε την καταλληλότητά του ως μάρτυρα, γεγονός που τον εξόργισε, απειλώντας να αποχωρήσει.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock