ΕνημέρωσηΟικονομία

Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες για ένταξη στη νέα ρύθμιση

Δεύτερη ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την προηγούμενη ευνοϊκή ρύθμιση για τη δήλωση των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων τους στους δήμους, δίνει η κυβέρνηση.

Στόχος είναι να επιτραπεί και σε αυτούς τους ιδιοκτήτες να κλείσουν οριστικά και χωρίς υπέρογκες αναδρομικές επιβαρύνσεις τις εκκρεμότητες που έχουν στους δήμους τους, με τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών τους και των λοιπών ακινήτων τους.

Η σχετική διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, παρέχει και πάλι στους πολίτες τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εκπρόθεσμων αρχικών ή τροποποιητικών – διορθωτικών δηλώσεων στους δήμους όλης της χώρας, για την αποκάλυψη των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων τους και την καταβολή των επιπλέον δημοτικών φόρων και τελών που θα προκύψουν, χωρίς αναδρομικές χρεώσεις και χωρίς επιβαρύνσεις με πρόστιμα και προσαυξήσεις για τις χρονικές περιόδους προ του 2020.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock