Κόσμος

Ανακαλεί η Αλγερία τον πρεσβευτή της στη Γαλλία εν μέσω κλίματος έντασης

H Αλγερία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Παρίσι «για διαβουλεύσεις», σε μία κίνηση για την οποία δεν δόθηκαν επίσημες εξηγήσεις, αλλά εντάσσεται σε μία συγκυρία υψηλής έντασης στις διμερείς σχέσεις με τη Γαλλία.

Τα μέσα ενημέρωσης της Αλγερίας δημοσιεύουν σημερινό άρθρο του προέδρου της Γαλλίας στη εφημερίδα Le Monde, στο οποίο ο Εμανουέλ Μακρόν γράφει ότι μετά την ανεξαρτησία της το 1962, η Αλγερία οικοδομήθηκε επί ενός «μνημικού κεφαλαίου» που βασίζεται στην γαλλική αποικιοκρατία και τον πόλεμο της Αλγερίας, το οποίο τροφοδοτείται από «το πολιτικοστρατιωτικό σύστημα».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, σε δηλώσεις του υποδεχόμενος του απογόνους παλαιών μαχητών του πολέμου της Αλγερίας, έκανε επίσης λόγο για «επίσημη Ιστορία», η οποία «ξαναγράφτηκε από την αρχή» και «δεν στηρίζεται σε αλήθειες», αλλά «σε μία ρητορική μίσους κατά της Γαλλίας».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock