ΕνημέρωσηΠολιτική

Αναστασιάδης στον ΟΗΕ: Τελικός στόχος της Τουρκίας η μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο

Ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς την Τουρκία, όσο και προς τον διεθνή παράγοντα, ότι «για εμάς υπάρχει μόνο ένα Σχέδιο», η διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινωτικής ομοσπονδίας, απέστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από το βήμα της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι τελικός στόχος της Άγκυρας δεν είναι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, αλλά η μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο».

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε, επίσης, για την «αποφασιστικότητά του να επαναρχίσει η διαδικασία διαπραγματεύσεων, στη βάση του πλαισίου του ΟΗΕ και της συμφωνίας του Βερολίνου της 25ης Νοεμβρίου, 2019.

«Για εμάς, υπάρχει μόνο ένα Σχέδιο. Η επίτευξη διευθέτησης στη βάση μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως προνοείται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ» υπογράμμιζε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock