ΕνημέρωσηΠολιτική

Αξιωματικός ΛΣ: Λιμενικό Σώμα και Frontex χαλαμε τα σχέδια των τουρκικών αρχών και ορισμένων ΜΚΟ

«Στο σχέδιο του Λιμενικού Σώματος δεν υπάρχουν οι επαναπροωθήσεις», ανέφερε στη Βουλή ο πλοίαρχος και Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Γεώργιος Χριστιανός και απέδωσε τις καταγγελίες για push backs στις τουρκικές αρχές και τις «ύποπτες» ΜΚΟ.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης με θέμα «Ευρωπαϊκή πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης: Προσκλήσεις και προοπτικές», ο κ. Χριστιανός ανέφερε πως «Λιμενικό Σώμα και Frontex χαλαμε τα σχέδια των τουρκικών αρχών και ορισμένων ΜΚΟ».

Όπως είπε, «αυτές οι καταγγελίες ξέρουμε από που προέρχονται. Προέρχονται από τις τουρκικές αρχές και αμφιβόλου αξίας ΜΚΟ. Είναι ΜΚΟ ή κάτι άλλο; Είναι σίγουρα άνθρωποι που έχουν επενδύσει στο μεταναστευτικό όλο αυτό το διάστημα και το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με Frontex τους χαλάσαμε τα σχέδια», είπε και επεσήμανε ότι αν για οποιαδήποτε λόγο υπάρχει σχετική καταγγελία διερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν διαπιστωθεί ότι κάτι δεν γίνεται σωστά αποδίδονται ευθύνες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock