Επικαιρότητα

Αποκλειστικό: Έρχεται νέο «έξτρα» πρόγραμμα για κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ με χιλιάδες θέσεις εργασίας

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ για 2.260 ανέργους αναμένεται να βγει μέσα στον Νοέμβριο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews.

Ειδικότερα θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ)» για 1.560 ανέργους που αφορούν υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και 700 ανέργους για Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews για 1.560 θέσεις που αφορούν υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και 700 θέσεις κυρίως δασολόγων, δασοπόνων, δασοφυλάκων και διοικητικών, προκειμένου να συμβάλουν στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων.

Αντικείμενο της δράσης είναι η προώθηση στην απασχόληση ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ μέσω της τοποθέτησής τους για συνολικό χρονικό διάστημα οκτώ μηνών σύμφωνα με το ν. 4152/2013, όπως η δημόσια πρόσκληση θα εξειδικεύσει, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ), καθώς και η συμμετοχή στην κατάρτιση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των ανέργων σε συνδυασμό με την απασχόλησή τους προς την επίτευξη του στόχου της ένταξης / επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Η ημερήσια αμοιβή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η καθαρή μηνιαία έως 546 ευρώ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης –ΥΠΥΤ)
– πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης .
Η συμμετοχή στην κατάρτιση είναι υποχρεωτική και θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της επιταγής κατάρτισης (Training Voucher) σε αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, τα οποία θα έχουν ρόλο Παρόχου Κατάρτισης.

Το πρόγραμμα κατάρτισης εντάσσεται στους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας:

• βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες
• βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους διαμένοντες σε Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ.

Στο μεταξύ δίμηνη παράταση της χρονικής διάρκειας του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης εισροών – Γ’ κύκλος» (Δημόσια Πρόσκληση Νο 10/2018) έχει δώσει ΚΥΑ.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι μετά το πέρας της τελευταίας τετράμηνης επέκτασης του προγράμματος, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον δύο μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, υπό την προϋπόθεση ότι απασχολούνται σε υπηρεσίες τοποθέτησης π.χ. δομές φιλοξενίας, ΚΥΤ κ.λπ. οι οποίες εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία.

Στην περίπτωση ωφελουμένων των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και οι υπηρεσίες τοποθέτησης εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία κατά τη δημοσίευση της παρούσας, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη ισχύος της ΚΥΑ για όλο το διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι η επέκταση αφορά μόνο σε ωφελούμενους για τους οποίους οι υπηρεσίες τοποθέτησης π.χ. δομές φιλοξενίας, ΚΥΤ κ.λπ. εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ και κατά την επανατοποθέτησή τους.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock