ΕνημέρωσηΟικονομία

Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Τον απολογισμό των δράσεων εταιρικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2021 πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) τονίζοντας πως η εταιρεία στέκεται πάντα στο πλευρό της κοινωνίας.

Αναλυτικά, στο μήνυμά της η κυρία Κονδυλία Κοντογιάννη, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εκπαίδευσης ανέφερε ότι:

«Η έμφαση που δίνουν ολοένα και περισσότερες εταιρείες στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη συμβολίζει την αναγνώριση πως η ευημερία επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο σε μια συμπεριληπτική κοινωνία».

Η φράση αυτή του βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας αλλά και πρωτοφανών φυσικών καταστροφών, όπως αυτές που βίωσε η χώρα μας τη χρονιά που μας πέρασε.

Και για όλους μας στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) ήταν και είναι αυτονόητο ότι κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου -ειδικά σε αυτές τις συνθήκες- να συνδράμουμε και να βρεθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας χωρίς αποκλεισμούς.

Με γνώμονα αυτό, μέσα στους προηγούμενους 12 μήνες, αναλάβαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες ώστε να στηρίξουμε έμπρακτα μια σειρά από διαφορετικούς τομείς.

Ο πρώτος από αυτούς αφορά στην άμεση βοήθεια στα δύο φλέγοντα μέτωπα της κοινωνίας: την ανάσχεση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Προχωρήσαμε σε δωρέα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο ΠΑΓΝΗ και συγκεκριμένα, στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του νοσοκομείου, συνδράμοντας στην καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασθενών σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για το σύστημα υγείας της χώρας.

Παράλληλα, πραγματοποιήσαμε δωρεά μασκών ημίσεως προσώπου και αντίστοιχων φίλτρων στην Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών & Διάσωσης RSF HELLAS, επιτρέποντας τους να προσφέρουν εθελοντικά αλλά με τη μέγιστη ασφάλεια έργο.

Επίσης, εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που μάστιζαν τη χώρα μας, διαθέσαμε δωρεάν μάσκες ημίσεως προσώπου καθώς και φίλτρα της εταιρείας Draeger προκειμένου να βοηθήσουμε τις εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα στηρίξαμε το έργο της Μονάδας Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκράτειου Πολιτείας και του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων (ΣΕΔΔΕ) προσφέροντας εξοπλισμό ατομικής προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Αναγνωρίζοντας τέλος τις καταστροφικές συνέπειες που υπέστη από τις πυρκαγιές η Βόρεια Εύβοια, ο Φορέας μας θέλοντας να συμπαρασταθεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ροβιών, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από την πύρινη λαίλαπα, προσέφερε χρηματικό ποσό ώστε να συνδράμει στην έγκαιρη επαναλειτουργία και αποκατάσταση των ζημιών αυτού.

Την ίδια στιγμή, αναγνωρίζουμε ότι η πανδημία και η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης αλλάζει τα δεδομένα σε ολόκληρη την κοινωνία, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει σημαντικότατος κίνδυνους αποκλεισμού για ολόκληρες ομάδες που δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Έτσι, με γνώμονα την επιδίωξη ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς -ως πυλώνα της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης- φροντίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από δωρεάν εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ανάμεσα σε αυτές, πραγματοποιήσαμε δωρεάν Webinar με θέμα “Crisis Management” καθώς και διαδικτυακές Εκδηλώσεις όπως: «Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας των εργαζομένων στη συγκόλληση και στην κοπή» και «Η διαχείριση ποιότητας ως εργαλείο βιομηχανικής διοίκησης και τεχνολογίας».

Μεριμνώντας για το σύνολο της κοινωνίας, οργανώσαμε δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τους κινδύνους του Ψηφιακού Κόσμου καθώς και δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συμβάλλει ενεργά στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού με τη συμμετοχή του κ. Βουδούρη, Διευθυντή Πιστοποίησης Προσώπων, στο Advisory Board για το πρόγραμμα B-WISE, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος ποιότητας του έργου.

Επιπλέον, είμαστε χορηγοί στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης “Ιατρική Ευθύνη: Πρακτικός Οδηγός για Νέους Ιατρούς” του Τμήματος Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Αναγνωρίζοντας παράλληλα τις αυξημένες ανάγκες συγκεκριμένων φορέων, φροντίσαμε να προσφέρουμε δωρεάν επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις σε πλήθος ΜΚΟ.

Έτσι, πραγματοποιήσαμε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση την επιθεώρηση επιτήρησης για την RSF HELLAS, επιθεωρήσαμε και πιστοποιήσαμε δωρεάν την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή και ολοκληρώσαμε την επιθεώρηση επαναπιστοποίησης των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα.

Και βέβαια, φροντίσαμε να δώσουμε και οι ίδιοι το παράδειγμα, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι. Δίνουμε ισχυρά κίνητρα στα στελέχη μας για απόκτηση ηλεκτρικού και υβριδικού εταιρικού στόλου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού τα στελέχη μας θα λάβουν μέρος στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώσαμε με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» κατόπιν συνεννόησης με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στελέχη μας συμμετείχαν στον Εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Μαραθώνα.

Για όλα τα παραπάνω, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι και συγκινημένοι που καθώς καταφέραμε να βάλουμε το δικό μας προσωπικό στίγμα και να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Φυσικά, δεν επαναπαυόμαστε. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας και θα εντείνουμε την προσπάθεια αυτή. και θα εντείνουμε την προσπάθεια αυτή, συνδράμοντας με κάθε τρόπο και κάνοντας το όραμά μας πραγματικότητα: Μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και με μία ευημερία που μοιράζεται σε όλους. όπου και όπως μπορούμε με όραμα μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και με μια ευημερία που μοιράζεται σε όλους».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock