ΕνημέρωσηΠολιτική

«Απόβαση» Μητσοτάκη σε Νέα Υόρκη και Παρίσι – Το μυστήριο της δήλωσης Ερντογάν

Οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις Ερντογάν λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ό,τι στη Νέα Υόρκη θα «πραγματοποιηθεί το αίτημα του Μητσοτάκη» για συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, προκάλεσαν μια επικοινωνιακή αναταραχή.

Η Αθήνα όμως από την πρώτη στιγμή φρόντιζε να καταδείξει τις παραμέτρους οι οποίες δεν επιτρέπουν με τα παρόντα δεδομένα οι δυο ηγέτες να έχουν τη δεύτερη δια ζώσης επαφή τους εντός του 2021, μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον περασμένο Ιούνιο.

Καταρχάς καθίστατο ξεκάθαρο ότι ουδέποτε ζητήθηκε από ελληνικής πλευράς μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ουδέποτε παρελήφθη και τουρκικό αίτημα για ένα ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σημαντικότερο όμως είναι η απουσία χρονικής σύμπτωσης στα προγράμματα, καθώς όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση και της τουρκικής Προεδρίας, την ημέρα που η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα προσγειώνεται στη Νέα Υόρκη, ο Ταγίπ Ερντογάν θα ολοκληρώνει την επίσκεψη του στο «Μεγάλο Μήλο».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock