Κόσμος

Αρνείται η Ρωσία ανάμειξη στο «Σύνδρομο της Αβάνας» με θύματα Αμερικανούς διπλωμάτες

Σε απάντηση δημοσιεύματος της Wall Street Journal, η Ρωσία διαμηνύει ότι δεν έχει καμία σχέση με το λεγόμενο «Σύνδρομο της Αβάνας», μία μυστηριώδη ασθένεια που έχει προσβάλει περίπου 200 Αμερικανούς διπλωμάτες, αξιωματούχους και μέλη οικογενειών τους στο εξωτερικό.

Κατά την αμερικανική εφημερίδα, ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, είχε δηλώσει στους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Μόσχα ότι θα ήταν «πέρα από κάθε όριο», ξένες μυστικές υπηρεσίες να προκαλούν εγκεφαλικές βλάβες και άλλες παθήσεις σε Αμερικανούς και τα μέλη των οικογενειών τους που εργάζονται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, ο Ουίλιαμ Μπερνς έθιξε το ζήτημα αυτό κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε με την FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) και την SVR (Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock