Επικαιρότητα

Ασφυκτικοί έλεγχοι με πρόστιμα έφεραν ‘πανηγύρια’ για την εξαφάνιση των ανεμβολίαστων- Περιμένουν το τι θα κάνουν σήμερα που τα μαγαζιά είναι ανοικτά

Η μεγάλη “απειλή” απομονώθηκε από την κοινωνία λένε την ώρα που οι εμβολιασμένοι κυκλοφορούν αλλά κι αυτοί μεταδίδουν τον ιό και νοσούν.

Όλα τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ έδειξαν ότι οι ανεμβολίαστοι δεν κυκλοφόρησαν χθες, πρώτη μέρα των μέτρων κι έμειναν σπίτι τους.

“Πανηγύρια” από τα μέσα, αφού να μείνουν… σπίτι τους φαίνεται ότι προτίμησαν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, που χρειάζονται πλέον αρνητικό rapid test ή PCR, για να εισέλθουν σε καταστήματα και χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ., της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, που επικαλείται τηλεοπτικός σταθμός, οι περισσότεροι πελάτες στους χώρους που ελέγχθηκαν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στον σταθμό, ότι ενδεχομένως ορισμένοι ανεμβολίαστοι να περιμένουν να «ξεφουσκώσουν» οι έλεγχοι για να κυκλοφορήσουν για καφέ ή για βόλτα στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες.

Οι αυστηροί έλεγχοι, έφεραν τα πρώτα λουκέτα αφού σε γνωστό νυχτερινό κλαμπ στο Γκάζι αφαιρέθηκε τα ξημερώματα η άδεια για 60 ημέρες, καθώς εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του πελάτες χωρίς πιστοποιητικά νόσησης. Επρόκειτο για την τρίτη παράβαση στο ίδιο κατάστημα μέσα σε λίγες ημέρες και φυσικά αυτό έφερε την καταχώρησή του στη μαύρη λίστα των παραβατών που συγκεντρώνει πλέον όλους τους παραβάτες.

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη κλειδαράς όχι μόνο γιατί παραβίασε τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, αλλά και γιατί επιτέθηκε στο κλιμάκιο που πραγματοποιούσε τον έλεγχο. Κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο και ο άνδρας συνελήφθη.

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης έχει διαμηνύσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις λεκτικών επιθέσεων ή απώθησης των κλιμακίων ελέγχου, θα υποβάλλονται μηνύσεις.

Στο μεταξύ, νέος γύρος ελέγχων αναμένεται και σήμερα, καθώς προαιρετικά λειτουργούν από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που διαρκούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Αντίθετα, ως τις 22 Νοεμβρίου διαρκούν οι νέοι υγειονομικοί περιορισμοί που τέθηκαν σε εφαρμογή χθες.

Συγκεκριμένα, υποχρεωτικά για όλους είναι:

  1. Χρήση προστατευτικής μάσκας:

• σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας,

• σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός,

με εξαίρεση άτομα, για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους και τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

  1. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  2. Τοποθέτηση αντισηπτικών
  3. Υποχρέωση αναγραφής εμφανώς των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων και του μέγιστου αριθμού πελατών
  4. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.

Είσοδος με υποχρεωτικό (αρνητικό) τεστ (rapid test ή τεστ PCR) για ανεμβολίαστους σε:

• δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια,

•τράπεζες,

•μικτούς χώρους διασκέδασης

•ανοιχτούς χώρους διασκέδασης

• εμπορικά καταστήματα

•κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, περιποίηση νυχιών, σολάριουμ) , αλλά και

• στις εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Ελεύθερη είσοδος (χωρίς τεστ) προβλέπεται σε:

• Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες),

• φαρμακεία

• πρατήρια υγρών καυσίμων,

• pet shop,

• καθαριστήρια,

• καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

photo eurokinissi

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock