ΕνημέρωσηΟικονομία

Αυτόματα Μηχανήματα Παραλαβής και στην Ελλάδα: Το νέο μοντέλο στις παραδόσεις δεμάτων από τη BoxNow

To e-commerce αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην Ελλάδα, όπου οι συνθήκες της πανδημίας έπαιξαν τον ρόλο του καταλύτη επιτάχυνσης. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες βελτιώνονται διαρκώς, τόσο από την πλευρά των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, όσο και από εκείνη των υπηρεσιών παράδοσης δεμάτων, ενός τομέα εξαιρετικά κρίσιμου για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα στοιχεία από την Έκθεση Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2021 (E-commerce Report 2021) δείχνουν για την Ελλάδα πως το τρέχον έτος, το 82% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε ποσοστό 63% πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές. Το ποσοστό αυτό, κατά το 2020 ήταν στο 59%, γεγονός που δείχνει την αυξητική τάση του e-commerce στη χώρα μας – ή πιο απλά, δείχνει πως οι αγορές μέσω διαδικτύου δεν ήταν μια ανάγκη λόγω συνθηκών lock down, αλλά μία συνήθεια που ήρθε για να μείνει: Σύμφωνα με τoν Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), το 50% όσων αγόρασαν ηλεκτρονικά λόγω Covid, συνεχίζει τις e-αγορές.

Ένα καινοτόμο σύστημα παράδοσης δεμάτων και στην Ελλάδα

Την ευκαιρία αυτή διέκρινε εγκαίρως μία από τις εταιρείες που έχουν να επιδείξουν σημαντικό και καινοτόμο έργο σε αυτόν τον τομέα: Η BoxNow ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας και στη χώρα μας το καινοτόμο μοντέλο παραδόσεων δεμάτων μέσω Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής (Lockers). Σκοπός της είναι να παρέχει μια πραγματική αναβάθμιση στην ποιότητα των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσα από αυτή την ήδη επιτυχημένη στο εξωτερικό λύση.

Η BoxNow τοποθετεί τα BoxNow Lockers σε κομβικά σημεία της πόλης: Σε εξωτερικούς, εύκολα προσβάσιμους χώρους κάθε στιγμή της ημέρας και της επτά ημέρες της εβδομάδας. Έτσι, όποτε ο καταναλωτής διευκολύνεται ο ίδιος, έχει πρόσβαση στο Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής και στο δέμα του, εύκολα και απλά. Αξίζει να σημειωθεί πως τα BoxNow Lockers είναι κατασκευές φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς λειτουργούν αποκλειστικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δηλαδή με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών που τοποθετούνται στην κορυφή τους και αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια στην ηλιόλουστη χώρα μας.

Επιπλέον, τα BoxNow Lockers είναι ιδιαιτέρως εύχρηστα, με «οδηγίες χρήσης» που αναγράφονται ακόμα και πάνω στο μηχάνημα, προσφέροντας τη δυνατότητα άμεσης παραλαβής της ηλεκτρονικής παραγγελίας του πελάτη. Αφού το πακέτο που έχει παραγγείλει παραληφθεί από τη BoxNow, τοποθετείται στο BoxNow Locker που έχει επιλεχθεί και ο ίδιος λαβαίνει στο κινητό του τηλέφωνο τον κωδικό με τον οποίο θα μπορέσει να το παραλάβει ανά πάσα ώρα και στιγμή επιλέξει ο ίδιος! Είναι σαφές πως με τη λειτουργία τους αυτή, τα BoxNow Lockers συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξοικονόμηση χρόνου και τη βελτιστοποίηση της ποιότητας εξυπηρέτησης που παρέχουν τα εμπορικά καταστήματα κατά τις ηλεκτρονικές αγορές των πελατών τους.

2.000 BoxNow Lockers πανελλαδικά – Ήδη σε εφαρμογή η εμπορική λειτουργία

Η BoxNow έχει ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα, καθώς έχει προβλεφθεί η δημιουργία 2.000 BoxNow Lockers σε πολλές περιοχές. Από αυτά, τα 500 θα δημιουργηθούν κατά προτεραιότητα στην Αττική, έως το τέλος του 2021 – ήδη έχουν τοποθετεί και είναι έτοιμα προς χρήση τα 150. Για τις εργασίες τοποθέτησης και όλη τη διαδικασία, η BoxNow έχει ήδη συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με ορισμένα από τα κορυφαία brands στον ελληνικό χώρο: ΑΒ, My Market, Bazaar, EKO, Αegean Oil, καταστήματα του ΟΠΑΠ καθώς και δεκάδες ανεξάρτητοι επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου είναι ήδη μέλη της νέας προσπάθειας.

Η BoxNow προχωρώντας σε στρατηγική συνεργασία με το BestPrice.gr, προσφέρει τη δυνατότητα στα περισσότερα από 3.000 e-shops που προβάλλονται στην πλατφόρμα, να αποκτήσουν την καινοτόμο υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών μέσω BoxNow Lockers με προνομιακούς όρους και μοναδικά οφέλη. Ήδη αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, έχουν επιλέξει την υπηρεσία της BoxNow ως μέθοδο παράδοσης κατά το checkout των πελατών τους, θέτοντας ήδη σε εφαρμογή την εμπορική της λειτουργία.

Από την πλευρά του, ο CEO της BoxNow, Lukas Marek δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες των ηλεκτρονικών καταστημάτων που πίστεψαν σε αυτή τη μοναδική και πρωτοποριακή μέθοδο παράδοσης παραγγελιών και ήταν στην αρχή της επιτυχίας μας. Θέλω να αναφέρω και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Hellasphone.gr και το ofarmakopoiosmou.gr, που ήταν οι πρώτοι συνδεδεμένοι συνεργάτες και πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουμε να πείθουμε πολλούς άλλους συνεργάτες ότι αυτός ο τρόπος παράδοσης παραγγελιών έχει τη δική του θέση του στην ελληνική αγορά, αλλά και στις καρδιές των Ελλήνων πελατών».

Η BoxNow είναι θυγατρική του ομίλου Emma Capital Group. Στη χώρα έχει πραγματοποιήσει σημαντικά επιτυχημένες παρουσίες, μεταξύ άλλων, στον ΟΠΑΠ, την Τράπεζα Πειραιώς και την Profarm. Με τη BoxNow ενισχύει τη δυναμική ανάπτυξη στην ελληνική αγορά με έναν νέο, καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παράδοσης παραγγελιών, που απευθύνεται σε όλα τα eshops της χώρας. Μία ολοκληρωμένη μέθοδος, που σχεδιάστηκε εξαρχής με βάση τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη που χρησιμοποιεί το e-commerce και διαμορφώνει σήμερα το σύγχρονο περιβάλλον εξυπηρέτησης. Με αμεσότητα και ευελιξία, οι καταναλωτές έχουν ακριβώς αυτό που θέλουν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται εκείνους που το στηρίζουν. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το μέλλον του εμπορίου, συνεχώς εκσυγχρονίζεται και είναι αυτονόητο πως οι καινοτόμες ιδέες της BoxNow, τα BoxNow Lockers ήρθαν για να μείνουν!

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock