ΕνημέρωσηΠολιτική

Αχτσιόγλου: Εγκληματική η απόφαση της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ

«Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ θα γίνει με σκοπό να μειώσει τη συμμετοχή του το Δημόσιο κάτω από το επίπεδο που του επιτρέπει να ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο», δήλωσε η η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑΈφη Αχτσιόγλου.

«Πρόκειται για μία εγκληματική απόφαση, ιδίως διότι έρχεται τη στιγμή που η ενεργειακή κρίση εντείνεται και έχουμε τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος», πρόσθεσε μιλώντας στον «ALPHA 98,9», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση με την απόφασή της λέει ότι δεν θέλει να ελέγξει την κατάσταση στο πεδίο της αγοράς -μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει για τις αυξήσει στο ρεύμα- και ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει το Δημόσιο να χάσει τον έλεγχο του ενεργειακού πυλώνα της χώρας», αντιθέτως «επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διατηρήθηκε ο έλεγχος της ΔΕΗ από το Δημόσιο».

Αναφερόμενη στον αγώνα των εργαζομένων της efood τόνισε ότι «κατ’ εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη επήλθε ο εκβιασμός και η απειλή εις βάρος των εργαζομένων. Ο νόμος Χατζηδάκη ουσιαστικά προέβλεψε ότι οι εργαζόμενοι διανομείς θα λογίζονται κατ’ αρχήν ως να είναι μη μισθωτοί και εν συνεχεία η efood τους είπε ή θα γίνουν αυτοαπασχολούμενοι ή θα απολυθούν. Ευτυχώς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους εργαζόμενους και σύσσωμη αντίδραση των πολιτών, που ανάγκασαν την εταιρεία να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Είναι πολύ μεγάλη νίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατέθεσε τροπολογία για να καλυφθούν συνολικά οι εργαζόμενοι σε τέτοιου τύπου πλατφόρμες και να θεωρούνται μισθωτοί».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock