Κόσμος

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Ιταλία: Άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία, η οποία απέβη και πάλι άκαρπη, καθώς οι περισσότερες ψήφοι (412) ήταν λευκές.

Παράλληλα, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έλαβε 125 ψήφους, ο Γκούιντο Κροζέτο, των υπερσυντηρητικών Αδελφών της Ιταλίας 114, ο πρώην δικαστικός Πάολο Μανταλένα (στηρίζεται από διαφωνούντες των Πέντε Αστέρων) 61 ψήφους και ο κεντρώος πρώην πρόεδρος της βουλής Πιερφερντινάντο Καζίνι, 52.

Είναι σαφές ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία επί ενός προσώπου ικανού να εξασφαλίσει την αναγκαία, ευρύτερη συναίνεση. Οι σχολιαστές αναφέρουν ότι η παράλληλη «ανεπίσημη» υποψηφιότητα της νυν προέδρου της γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει την κοινοβουλευτική δύναμη της κεντροδεξιάς συμμαχίας, η οποία και την έχει προτείνει.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock