Κόσμος

Ουκρανία: Απελευθέρωση χωριού νότια της Μπαχμούτ – Μήνυμα Ζελένσκι

Το Κίεβο  ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ανακατέλαβαν το χωριό Κλιτσίιφκα, μία κοινότητα τακτικής σημασίας που βρίσκεται νότια της πόλης του Μπαχμούτ.

«Η Κλιτσίιφκα απαλλάχθηκε από τους Ρώσους», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ολεξάντρ Σίρσκι, αρχηγός του ουκρανικού στρατού ξηράς.

«Θέλω να μνημονεύσω ιδιαιτέρως τους στρατιώτες που επιστρέφουν στην Ουκρανία τα εδάφη της, βήμα βήμα, στην ζώνη του Μπαχμούτ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθημερινό του βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

«Κλιστσίιφκα: μπράβο!» πρόσθεσε ο Ζελένσκι απαριθμώντας τις στρατιωτικές μονάδες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Το χωριό, με πληθυσμό λίγων εκατοντάδων κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή, είχε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις τον Ιανουάριο.

Η ανακοίνωση για την ανακατάληψη της Κλιστσίιφκα έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης Αντριίφκα, νότια του Μπαχμούτ. Ο ρωσικός στρατός αρνήθηκε το γεγονός.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε συντονισμένη ουκρανική επίθεση στην Κριμαία νωρίς σήμερα, ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έθεσαν επίσης ως στόχο τη Μόσχα, δημιουργώντας προβλήματα στις αερομεταφορές στην πρωτεύουσα, ενώ προκάλεσαν πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock