Κόσμος

Βρετανία: Στη δίνη του Partygate ο Τζόνσον – Παραίτηση θέλουν οι Βρετανοί

Στη δίνη του σκανδάλου  Partygate βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, έπειτα από το πόρισμα- καταπέλτη για την υπόθεση των κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Τα ποσοστά της δημοτικότητας του ίδιου και η στήριξη προς Συντηρητικό κόμμα έχουν καταβυθιστεί από τότε που αποκαλύφθηκαν τα πάρτι αυτά στα τέλη της περασμένης χρονιάς, γεγονός που θέτει σοβαρή απειλή στην πρωθυπουργία του.

Σύμφωνα με πορίσματα της έκθεσης της δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι που δημοσιοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, στη Ντάουνινγκ Στριτ διοργανώθηκαν εκδηλώσεις με αλκοόλ όταν ήταν σε ισχύ οι κανόνες για το lockdown. Η Γκρέι είπε ότι υπήρξαν «σοβαρά λάθη ηγεσίας» και ότι δεν έπρεπε να δοθεί άδεια για κάποιες από τις εκδηλώσεις αυτές.

Η βρετανική αστυνομία εξετάζει πάνω από 500 έγγραφα και πάνω από 300 φωτογραφίες στο πλαίσιο της έρευνας για το εάν οι συναθροίσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ, συμπεριλαμβανομένων κάποιων στις οποίες παρευρέθη ο ίδιος ο Τζόνσον, παραβίασαν τους κανόνες του lockdown. Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock