Κόσμος

Βρετανία: Το εθνικό σύστημα υγείας αντιμέτωπο με ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού

Πανδημία, κύμα συνταξιοδοτήσεων και αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής λόγω του Brexit: το σύστημα δημόσιας υγείας στη Βρετανία (NHS) απειλείται από σοβαρή έλλειψη προσωπικού.

Στο NHS Αγγλίας εργάζονται άνθρωποι από 211 εθνικότητες. Γι’ αυτό οι περιορισμοί στα ταξίδια στη διάρκεια της πανδημίας covid-19 προκάλεσε έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, εκτιμά ο Φαϊζάν Ράνα υπεύθυνος λειτουργίας ενός νοσοκομείου του Λονδίνου. Από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Μάρτιο του 2021 έφτασαν στη Βρετανία συνολικά 3.700 λιγότεροι υγειονομικοί σε σχέση με την περίοδο 2019-2020.

Όμως εδώ και πολλά χρόνια η Βρετανία προσελκύει λιγότερους υγειονομικούς: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2021 εργάζονταν στο NHS 8.000 λιγότεροι Ευρωπαίοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες σε σχέση με το 2016, χρονιά κατά την οποία έγινε το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock