Κόσμος

Βρετανία – BBC: Σχέδιο δέκα σημείων για τη βελτίωση της αμεροληψίας του

Το BBC, το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας που δέχεται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και κατηγορείται συχνά ότι δεν αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της χώρας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα σχέδιο με το οποίο ελπίζει ότι θα βελτιώσει την αμεροληψία του.

Έχοντας γίνει στόχος της συντηρητικής κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον και αντιμετωπίζοντας έντονο ανταγωνισμό από τις πλατφόρμες όπως το Netflix, το BBC ενεπλάκη επίσης σε πολλά σκάνδαλα, όπως εκείνο με τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνας, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, την οποία πήρε ο δημοσιογράφος χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Το σχέδιο των δέκα σημείων που παρουσιάστηκε σήμερα προβλέπει κυρίως την εκπαίδευση του προσωπικού για να βελτιωθεί η αμεροληψία, την τακτική ανασκόπηση του περιεχομένου του BBC, την αύξηση της διαφάνειας και μια πολιτική που θα ευνοεί τους καταμηνυτές ατασθαλιών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock