Κόσμος

Γαλλία: Ο εφιάλτης του μακελειού στο Μπατακλάν σε εικόνες έξι χρόνια μετά 

Φόρο τιμής στα θύματα της πιο αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην ιστορία της Γαλλίας απέτισαν σήμερα, Σάββατο 13 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Καστέξ, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ο πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Life for Paris Αρτούρ Ντενουβό, καθώς και εκατοντάδες πολίτες έξω από τον συναυλιακό χώρο «Μπατακλάν», όπου έξι χρόνια πριν εκτυλίχθηκε η ανείπωτη τραγωδία με τη «σφραγίδα» του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τελετές μνήμης για την 13η Νοεμβρίου 2015 που οργανώθηκαν σήμερα στο Παρίσι έχουν μεγαλύτερο συμβολισμό παρά ποτέ, σε μία περίοδο κατά την οποία η ιστορική δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη δοκιμάζει τους επιζώντες και διαμορφώνει τη συλλογική μνήμη των επιθέσεων.

Η φετινή τελετή μνήμης σημαδεύεται από τη δοκιμασία της δίκης, που «ξαναζωντανεύει» από τον Σεπτέμβριο με λεπτομέρειες την πλέον αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε ποτέ στη Γαλλία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock