Κόσμος

Γερμανία: «Ναι» σε πιθανή συγκυβέρνηση με Πράσινους και Φιλελεύθερους το CSU

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Άλτμαϊερ, παρότρυνε το κόμμα του να μην χάσει πολύτιμο χρόνο για την προγραμματισμένη αναδιοργάνωση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU). Οι Χριστιανοκοινωνιστές πλειοδοτούν και δηλώνουν ανοικτοί στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με Πράσινους και Φιλελεύθερους, εάν δεν σχηματίσουν κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

«Η ανανέωση των προσώπων του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος πρέπει να γίνει γρήγορα. Κατά την άποψή μου η γνώμη των μελών μας, των στελεχών και των βουλευτών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη περισσότερο από πριν κατά την επιλογή τους», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Bild». Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του CDU Άρμιν Λάσετ – μετά την ιστορική εκλογική ήττα – θα προτείνει τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος για την αναδιοργάνωση του CDU τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε επίσης περαιτέρω στενή και εποικοδομητική συνεργασία με το CDU. «Λαμβάνουμε υπόψη με μεγάλο σεβασμό την απόφαση (παραίτησης) του Άρμιν Λάσετ. Ως CSU, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά και εποικοδομητικά με το CDU», δήλωσε ο Βαυαρός πρωθυπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock