Επικαιρότητα

Οπαδική βία: «Nυστέρι» σε βάθος χρόνου – Oι χούλιγκανς που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ίχνη του «καθοδηγητή» των επεισοδίων στου Ρέντη και του «πυρήνα» των σκληρών χούλιγκανς αναζητά η Αστυνομία, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών στα δυτικά προάστια, οι οποίοι έδρασαν ως οργανωμένος στρατός.

Υπό το πρίσμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που μπορεί να έχει βάθος δράσης ως και 15 χρόνια πίσω, ερευνώνται τα 200 ονόματα χούλιγκανς, που παραδόθηκαν στον Άρειο Πάγο. Δεκάδες από αυτούς είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά και εκβιασμούς.

Απολογείται σήμερα ο 18χρονος – Βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του

Την ίδια ώρα, ο 18χρονος που ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού, αναμένεται να βρεθεί σήμερα (14/12), ενώπιον της ανακρίτριας μετά την προθεσμία την οποία ζήτησε και έλαβε.

Ο νεαρός θα κληθεί να δώσει εκ νέου πληροφορίες για τον άνθρωπο που του έδωσε τη φωτοβολίδα, με την Αστυνομία να θεωρεί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό του.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., το αποτέλεσμα από το τεστ για πυρίτιδα στα δάχτυλα του 18χρονου ήταν θετικό, επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, ότι δηλαδή χρησιμοποίησε φωτοβολίδα.

Στο «μικροσκόπιο» σύνδεσμος δυτικών προαστίων – Θα «μιλήσουν» τα κινητά

Στο μεταξύ, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον «καθοδηγητή» και άλλους χούλιγκανς που ήταν εκεί την ώρα της επίθεσης, καθώς οι αστυνομικοί συνθέτουν σιγά σιγά το παζλ, έχοντας πλέον στη διάθεσή τους μαρτυρίες αλλά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν και τα κινητά, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί εντολή άρσης και σε άλλες περιπτώσεις εάν κριθεί αναγκαίο για την εξέλιξη της έρευνας, την ώρα που οι αστυνομικοί συλλέγουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ των επεισοδίων, στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος 16χρονος αδερφός του, ο οποίος βάσει όσων είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς καθώς φοβήθηκε το ενδεχόμενο επεισοδίων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι έρευνες φαίνεται πως επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών στα δυτικά προάστια, οι οποίοι έδρασαν ως οργανωμένος στρατός.

Ανοίγει η «μαύρη λίστα» με τους χούλιγκανς – 30 περιστατικά ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, το κεφάλαιο «οπαδική βία» έχει ανοίξει και ερευνά η κυβέρνηση στέλνοντας στον Άρειο Πάγο στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης που έχει δράση εδώ και 15 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται 200 ονόματα χούλιγκαν. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει και παλαιότερα τις Αρχές για ναρκωτικά και εκβιασμούς.

Τουλάχιστον 30 περιστατικά οπαδικής βίας από το 2007 και τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία μέχρι και σήμερα περιλαμβάνει ο φάκελος που κατέθεσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί το μαχαίρωμα νεαρής φιλάθλου από χούλιγκανς αντίπαλης ομάδας το 2019. Θα ερευνηθούν παράλληλα εμπρηστικές δηλώσεις μελών συνδέσμων και παραγόντων, υποθέσεις καταγγελλόμενων απειλών και ξυλοδαρμών δημοσιογράφων αλλά και ξυλοδαρμοί διαιτητών.

Απειλές καταγγέλλουν ότι δέχονται οι γονείς του 18χρονου

Ο πατέρας του 18χρονου, που παραδέχθηκε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό, υποστηρίζει τώρα πως ο γιος του ενδεχομένως να δέχθηκε πιέσεις για να πάρει πάνω του την υπόθεση, καταγγέλλοντας πως δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του παιδιού του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων του 18χρονου, τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα υποστηρίζουν ότι δέχονται απειλές μέσω των social media.

Μάλιστα, η μητέρα του 18χρονου δήλωσε μέσω του Alpha, ότι δέχθηκε «απειλητικό μήνυμα», κάτι το οποίο «έχει καταθέσει στην Ασφάλεια».

Αντίστοιχα, ο πατέρας του καθ’ ομολογίαν δράστη κατήγγειλε ότι «δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα», ενώ τόνισε ότι «ζητάμε ταπεινά συγγνώμη εάν το έχει κάνει το παιδί μας».

Μάλιστα, κάποια από τα απειλητικά μηνύματα που κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν οι γονείς του 18χρονου φαίνεται πως έλεγαν τα εξής:

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς» αλλά και «ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δική σας», όπως και «σύντομα δεύτερη κηδεία».

«Έχουμε πέσει από τα σύννεφα σαν οικογένεια, σαν γονείς. Ένα παιδί μη παραβατικό, όχι όπως το έχουν βγάλει, χούλιγκαν. Είναι ένα παιδί που δουλεύει με τον μπαμπά του, δούλευε το καλοκαίρι, τώρα λόγω σχολής πήγε αλλού, και στον αθλητισμό τα έχουμε τα παιδιά μας» είπε παράλληλα η μητέρα του 18χρονου, μιλώντας στο Star.

Ποιος ο ρόλος του μάνατζερ τράπερ – Ερωτήματα από τις καταθέσεις

Επιπλέον, ένα από τα πρόσωπα – «κλειδιά» της υπόθεσης των επεισοδίων στου Ρέντη, φέρεται να είναι 26χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ, τον οποίο πρώτο φέρεται να ενημέρωσε ο 18χρονος για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 26χρονος εμφανίζεται σε άλλες τέσσερις δικογραφίες καθώς είναι σεσημασμένος για περιπτώσεις αθλητικής βίας, με τους ισχυρισμούς του να παρουσιάζουν κενά, καθώς ο ίδιος φέρεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε ορισμένα συμπεράσματα από τις καταθέσεις του 26χρονου, ενώ παράλληλα προσπαθούν να δώσουν και απαντήσεις σε κομβικά ερωτήματα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock