Κόσμος

Γερμανία: Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) να ακολουθεί σε μικρή απόσταση. 

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του Ομίλου Ερευνών Wahlen για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το SPD παραμένει στο 25%, όπως και τα CDU/CSU στο 22%. Οι Πράσινοι χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 16%, ενώ σταθερά στο 11% παραμένουν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) και στο 6% η Αριστερά.

Σε ό,τι αφορά την προτίμηση στο πρόσωπο του Καγκελάριου, ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς παραμένει πρώτος με 48%, πολύ μακριά από τον αντίπαλό του ‘Αρμιν Λάσετ της Χριστιανικής Ένωσης, ο οποίος πάντως κερδίζει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και ανεβαίνει στο 22%. Μία μονάδα χάνει η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και περιορίζεται στο 15% της προτίμησης των πολιτών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock