Κόσμος

Γερμανία: Υπέρ του ευρωπαϊκού συντονισμού για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών ενέργειας

«Είναι σημαντικό να ενεργούμε συντονισμένα σε όλη την Ευρώπη και εντός των ισχυόντων κανόνων της εσωτερικής αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τιμές της ενέργειας και οι βραχυπρόθεσμες επιλογές δράσης θα παίξουν επίσης ρόλο στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς σήμερα, Παρασκευή, στο Βερολίνο.

«Η καγκελάριος Μέρκελ συμμερίζεται τις ανησυχίες για την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και της βενζίνης και συμπάσχει με τους πληγέντες πολίτες. Η προσιτή τιμή της ενέργειας αποτελεί κεντρικό μέλημα της κυβέρνησης», πρόσθεσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και παρέπεμψε σε μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί, όπως είναι η αύξηση του επιδόματος μετακίνησης των εργαζομένων, η μείωση της εισφοράς για την προώθηση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και ή αύξηση του επιδόματος στέγασης.

Το επίδομα στέγασης αυξήθηκε στην Γερμανία τρεις φορές κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου – από την δε πιο πρόσφατη θα επωφεληθούν 656.000 νοικοκυριά. Για πρώτη φορά, εισήχθη επίσης μια τακτική προσαρμογή του επιδόματος στέγασης, η οποία θα πρέπει τώρα να προσαρμόζεται κάθε δύο χρόνια ανάλογα με την αύξηση του κόστους ζωής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock