Κόσμος

Γερμανία – DW: Γιατί αυξάνονται οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Υγείας το ποσοστό εμβολιασμένων στις εντατικές αυξάνεται λόγω εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς και του υψηλότερου αριθμού εμβολιασμένων.

Εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, γράφουν σήμερα ότι από τα μέσα Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου νοσηλεύθηκαν στις ΜΕΘ 1.186 ασθενείς, από τους οποίους οι 119 ήταν εμβολιασμένοι. Το ποσοστό εμβολιασμένων αντιστοιχεί περίπου στο 10%. Στο διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό κυμαίνονταν μόλις στο 1,84% (210 από 11.419 ασθενείς).

Οι γερμανικές εφημερίδες αντλούν τις δημοσιευμένες πληροφορίες από απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας σε σχετική επερώτηση του κόμματος «Η Αριστερά» στο κοινοβούλιο. Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Οι εφημερίδες σημειώνουν ότι η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων στις ΜΕΘ σχετίζεται, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές και τους επιδημιολόγους, κυρίως στην σημαντική αύξηση των εμβολιασμένων στη Γερμανία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock