ΕνημέρωσηΠολιτική

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται» – Τα F-35 «gamechanger» στο Αιγαίο

Τα φιλόδοξα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, αλλά και οι «οθωμανικές» φιλοδοξίες της Τουρκίας συγκεντρώνουν και πάλι το ενδιαφέρον του γερμανόφωνου Τύπου, όπως αποτυπώνεται στην επισκόπηση της Deutsche Welle. «Νέα μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία – η Ελλάδα εξοπλίζεται» είναι ο τίτλος στο δημοσίευμα της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt.

Ξεκινώντας από την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θέλει να επταπλασιάσει τις δαπάνες για εξοπλισμούς σε σχέση με το 2020. Αυτό προβλέπει το σχέδιο προϋπολογισμού που ενέκρινε το περασμένο Σάββατο το ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θέλει απλώς να εξοπλίσει τη χώρα του απέναντι στην όλο και πιο επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Η Ελλάδα σκοπεύει να εδραιωθεί ως ένας νέος πυλώνας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ανταγωνιζόμενη την Τουρκία, η οποία ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζεται ως προβληματικός εταίρος, λόγω της εριστικής πολιτικής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία και αυτό όχι μόνο για ανιδιοτελείς λόγους. Και οι δύο χώρες περιμένουν επικερδή συμβόλαια με την Αθήνα» γράφει η Handelsblatt.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock