Κόσμος

FT: Η σιωπή από την Ελλάδα είναι σημάδι ότι μία συμφωνία για τα Γλυπτά είναι κοντά

Οι Financial Times φιλοξενούν δήλωση Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου που είπε: «Αυτά τα ζητήματα δεν έχουν άμεση σχέση με την εκστρατεία μας για το νόμιμο δικαίωμα μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου «είπε στους συναδέλφους του ότι είναι καθησυχασμένος ότι ο Μητσοτάκης, ο οποίος χειρίζεται προσωπικά τις διαπραγματεύσεις για τα γλυπτά 2.500 ετών, δεν έχει επιτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο για τις κλοπές».

«Μπορείτε να διαβάσετε πολλά στη σιωπή», είπε πηγή από το Βρετανικό Μουσείο που επικαλούνται οι FT. «Υπήρξε σημαντικός περιορισμός στην καρδιά του ελληνικού κράτους». «Ένας γνώστης του μουσείου» είπε, πως ήταν σημάδι, ότι η Αθήνα πιστεύει μια συμφωνία να είναι κοντά».

Οι Financial Times φιλοξενούν δήλωση Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου που είπε: «Παρακολουθούμε στενά τις εκδηλώσεις στο Βρετανικό Μουσείο και όπως άλλοι στην πολιτιστική κοινότητα είμαστε συγκλονισμένοι από το μέγεθος της κλοπής.

«Αυτά τα ζητήματα δεν έχουν άμεση σχέση με την εκστρατεία μας για το νόμιμο δικαίωμα μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η οποία συνεχίζεται αμείωτη».

Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτό το είδος μακροπρόθεσμης συνεργασίας θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της κοινής χρήσης των μεγαλύτερων αντικειμένων μας με το κοινό σε όλο τον κόσμο και της διατήρησης της ακεραιότητας της απίστευτης συλλογής που διατηρούμε στο μουσείο».

Ο Λόρδος Εντ Βέιζι, πρώην υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου που ηγείται εκστρατείας για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ακρόπολη, ισχυρίζεται ότι το κλίμα για μια συμφωνία για τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι το καλύτερο από ό,τι ήταν εδώ και 200 χρόνια.

«Το Βρετανικό Μουσείο έχει έναν διορατικό πρόεδρο. ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πλειοψηφία και πλήρη θητεία. και το μελλοντικό σχήμα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι σαφέστερο σε 18 μήνες», είπε στους Financial Times ο Λόρδος Βέιζι.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock