ΕνημέρωσηΟικονομία

Γιάννης Τσακίρης: Μια νέα χρονιά με μεγάλους χρηματοδοτικούς και αναπτυξιακούς ρυθμούς

Τη χρονιά που μας πέρασε, η ελληνική οικονομία κατάφερε να ανακάμψει σημαντικά από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η Covid-19, η χρονιά όμως που ήδη διανύουμε αναμένεται να είναι ένα καθοριστικό έτος, που θα μπορέσει να ξαναβάλει τη χώρα μας ισάξια δίπλα στους εταίρους μας στην Ε.Ε και όχι μόνο. 

Η αλλαγή σελίδας της χώρας μας αναμένεται να αποτυπωθεί και στην αλλαγή πορείας σε πολλούς τομείς με χαρακτηριστικούς αυτούς της ανάπτυξης και της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας , που θα σηματοδοτήσουν την «επόμενη αναπτυξιακή μέρα» μετά από πολλές διαδοχικές κρίσεις που βίωσε η χώρα μας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της χώρας μας, αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,2% και 3,6% τη χρονιά που διανύουμε και το 2023, αντίστοιχα. Η ανάπτυξη φέτος αλλά και το 2023 αναμένεται να οδηγηθεί από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς η ανάπτυξη έργων στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναμένεται να διατηρήσει τη δυναμική.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock