ΕνημέρωσηΠολιτική

Γκάγκα για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας

Την ανάγκη να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά από σύσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κληθείσα να σχολιάσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε άτομα άνω των 60 ετών την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βλέπετε τι γίνεται σ΄αυτό το νοσοκομείο. Πραγματικά έχουμε πάρα πολλά κρούσματα. Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα, είναι τρομακτικός ο κίνδυνος για τον καθέναν από αυτούς τους ασθενείς και το προσωπικό. Άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας» είπε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν οι έγκυες, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιες και τα μωρά τους.

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα ο διευθυντής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, καθηγητής Απόστολος Αθανασιάδης, είχε δηλώσει ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο υπάρχει σύσταση της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας για εμβολιασμό των εγκύων και ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και σύσταση να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου οι έγκυες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock