ΕνημέρωσηΟικονομία

Γκεοργκίεβα: Οι Έλληνες να είναι περήφανοι για την πρόοδο της χώρας τους

«Ως Ελληνίδα πρέπει να είστε περήφανη για την πρόοδο της Ελλάδος». Με αυτό τον τρόπο απάντησε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στις Βρυξέλλες σε ερώτηση Ελληνίδας ανταποκρίτριας αναφορικά με το πως θα διαμορφωθεί η σχέση Ελλάδος – ΔΝΤ μετά την πλήρη εξόφληση του Ταμείου. Στην ίδια βάση είπε πως το ΔΝΤ θα συνεχίσει να ασκεί και στην Ελλάδα την προληπτική εποπτεία που ασκεί στα 190 μέλη του και να παρέχει συμβουλές πολιτικής.

«Αναφορικά με την Ελλάδα είμαι ευχαριστημένη που η χώρα τα πηγαίνει τόσο καλά. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τη χώρα. Η αποπληρωμή του Ταμείου φέρνει αυτό το συμβολισμό της ολοκλήρωσης μιας δύσκολης εποχής, για τον ελληνικό λαό και την οικονομία της χώρας. Ο ρόλος μας θα συνεχίσει να περιλαμβάνει την παρακολούθηση και την παροχή συμβουλών πολιτικής, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα τις θεωρεί χρήσιμες», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock