ΕνημέρωσηΟικονομία

Γονικές παροχές: Αυτά είναι τα λάθη που κοστίζουν

Σε αρκετά λάθη υποπίπτουν σήμερα όσοι επιχειρούν να μεταβιβάσουν περιουσιακά στοιχεία, εκμεταλλευόμενοι το νέο καθεστώς για τις γονικές παροχές. 

Μία από τις σημαντικότερες τροποποιήσεις που εισήχθησαν τον Οκτώβριο στις γονικές παροχές είναι η συμπερίληψη στο αφορολόγητο και των χρηματικών ποσών που οι γονείς ή οι παππούδες επιθυμούν να μεταβιβάσουν στα παιδιά ή στα εγγόνια τους. Στο παρελθόν, η φορολόγηση για τις περιπτώσεις αυτές ξεκινούσε από το πρώτο ευρώ και ήταν της τάξης του 10%, με αποτέλεσμα, η κατάργησή της να έχει «ρίξει» επιπλέον χρήματα στην αγορά, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση και των αγοραπωλησιών.

Ωστόσο, προκειμένου οι δωρητές και δωρεοδόχοι να μπορέσουν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές προβλέψεις, τα χρήματα αυτά θα πρέπει να διακινηθούν αποκλειστικά μέσω τραπέζης, είτε με τη μορφή μεταφοράς από τον λογαριασμό των γονέων σε εκείνο των παιδιών, είτε μέσω της έκδοσης επιταγής. Σε διαφορετική περίπτωση, για παράδειγμα αν το ποσό φυλασσόταν προ της μεταβίβασης στην οικία ή σε τραπεζική θυρίδα, ισχύει όπως και στο παρελθόν φόρος 10% επί του συνόλου του ποσού, εκκινώντας από το πρώτο ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock