Επικαιρότητα

Δίκη Καμπανού: Η ώρα της απολογίας των κατηγορουμένων

Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων λόγω Πάσχα, η δίκη είναι προγραμματισμένη να συνεχιστεί με την εξέταση ενός τεχνικού, ο οποίος πρόκειται να «κλείσει» τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης και ο οποίος θα καταθέσει για λογαριασμό του τελευταίου κατηγορούμενου.

Μετά από την τελευταία αυτή κατάθεση, θα εξεταστούν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 21 έως 26 ετών, οι οποίοι, σημειώνεται ότι είναι προσωρινά κρατούμενοι. Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, εντός της εβδομάδας.

Μέχρι στιγμής κανείς εκ των 12 κατηγορούμενων παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Άλκη, παρότι όλοι ομολόγησαν, στις αρχικές τους τοποθετήσεις κατά την έναρξη της δίκης, πριν από τρεις μήνες, ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

Πριν από τη διακοπή της δίκης είχαν εξεταστεί ως μάρτυρες υπεράσπισης οι ιατροδικαστές Κατερίνα Αποστολίδου, Γρηγόρης Λέων και Δημήτρης Γαλεντέρης, οι οποίοι αναφερόμενοι στα συμπεράσματά τους από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησαν, υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία.

Τα συμπεράσματα αυτά αντικρούουν τα ευρήματα της ιατροδικαστή Λήδας Κοβάτση, η οποία υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία αναφέρεται πως ο θάνατος προήλθε από τη συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι.

Αντιδρώντας στο περιεχόμενο των καταθέσεων των τριών ιατροδικαστών – τεχνικών συμβούλων, οι γονείς του Άλκη κατέθεσαν, διά του συνηγόρου τους, μήνυση εναντίον τους για ψευδή κατάθεση και απάτη ενώπιον δικαστηρίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock