ΕνημέρωσηΟικονομία

Γονικές παροχές: Ποιες είναι οι «παγίδες» – Πώς θα γλιτώσετε φόρους

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τους γονείς οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν σε δωρεά, γονική παροχή έως 800.000 ευρώ για την αγορά κατοικίας ή μεταβίβαση ακινήτου χωρίς να επιβαρυνθούν με περισσότερους φόρους που θα συνεπάγεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών από 1/1/2022.

Συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το αφορολόγητο των γονικών παροχών και των δωρεών έως 800.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας ή θέλουν να μεταβιβάσουν ένα ακίνητο στα παιδιά τους είναι πολύ προτιμότερο να το κάνουν μέχρι και το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Στην περίπτωση της μεταβίβασης κατοικίας είναι σαφές ότι η επιβάρυνση θα προκύψει στον φόρο μεταβίβασης αλλά και στους υπόλοιπους 21 φόρους που βαρύνουν το ακίνητο μετά την προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές από 1/1/2022.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock