Επικαιρότητα

Δακτύλιος στην Αθήνα: Μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα εξαιρούνται του μέτρου

Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου ο Δακτύλιος στην Αθήνα, αλλά από την εφαρμογή του δεν θα εξαιρούνται που τις γνωστές έως τώρα κατηγορίες οχημάτων. Μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα, και όχι όλα τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα έχουν τελικά τη δυνατότητα για κατ’ εξαίρεση είσοδο στον Δακτύλιο .

«Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα τα οποία εξαιρούνται από το δακτύλιο. Αυτό θα λήξει. Ο μόνος τύπος αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται θα είναι τα ηλεκτρικά, για αυτό θα το ονομάσουμε “καθαρός δακτύλιος”» δήλωσε μιλώντας στον Real ο υπουργός υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Έτσι η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία έφερε και την υπογραφή του εν λόγω υπουργείου ανατρέπεται πλήρως, καθώς θα αποκλείονται από την ελεύθερη είσοδο στον Δακτύλιο όσα οχήματα κινούνται με αέρια καύσιμα, είναι κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή εντελώς καινούρια με ημερομηνία ταξινόμησης από 1η Ιανουαρίου 2021 και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock