ΕνημέρωσηΟικονομία

ΔΕΗ: Υπέγραψε ομολογιακό δάνειο έως 300 εκατ. ευρώ με ρήτρα μείωσης εκπομπών

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη σύμβαση για την έκδοση νέου κοινού ομολογιακού δανείου, έως 300 εκατ. ευρώ με την μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης, χωρίς εξασφαλίσεις, με Αρχικούς Ομολογιούχους, Συντονιστές και Συνδιοργανωτές τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ως εκπρόσωποι των ομολογιούχων και Πληρεξούσιο Καταβολών.

Το δάνειο υπογράφηκε 15 Δεκεμβρίου 2021 και θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και θα έχει διάρκεια 3 έτη, η οποία δύναται να παραταθεί κατά επιπλέον 2 έτη.

Η εν λόγω έκδοση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ρήτρα μείωσης εκπομπών CΟ2 κατά 40% μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 με έτος βάσης το 2019, στο πλαίσιο ευθυγράμμισης της χρηματοδοτικής πολιτικής της ΔΕΗ με την συνολική της στρατηγική για το περιβάλλον και για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock