ΕνημέρωσηΠολιτική

Δεκτή από την ΕΕ η πρόταση Κεραμέως για προάσπιση της εκπαίδευσης γυναικών στο Αφγανιστάν

Ομόφωνα υποστηρίχθηκε η πρόταση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για την προάσπιση της εκπαίδευσης όλων των γυναικών στο Αφγανιστάν, από όλους τους υπουργούς Παιδείας των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη σημερινή Σύνοδο του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η πρόταση που υπέβαλε πρόσφατα η ελληνίδα υπουργός στη σλοβένα ομόλογό της και προεδρεύουσα του Συμβουλίου των υπουργών Παιδείας, Σιμόνα Κούστετς, για το τρέχον εξάμηνο, αποτέλεσε τη βάση της Κοινής Δήλωσης που συνυπέγραψαν σήμερα και οι 27 υπουργοί, ζητώντας από τις Αρχές του Αφγανιστάν, εκ μέρους της ΕΕ, να εξασφαλίσουν έμπρακτα την ελεύθερη πρόσβαση όλων των γυναικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της χώρας.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου των υπουργών Παιδείας και Νεολαίας, συζητήθηκαν επιπλέον τρεις θεματικές: ψηφιακή εκπαίδευση και δεξιότητες, επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης στην εκπαίδευση, καθώς και χώροι νεολαίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock