ΕνημέρωσηΠολιτική

Κικίλιας: Επεκτείναμε την τουριστική περίοδο και αυτό έφερε νέα έσοδα στην οικονομία

«Οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου είναι 20% πάνω από το ’22 αυτή τη στιγμή» τόνισε, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, εκτιμώντας ότι «η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου συνιστά μεγάλη επιτυχία καθώς φέρνει νέα έσοδα στην οικονομία, σε περιόδους που παραδοσιακά ήταν off season».

Αναφορικά με το ποιες περιοχές αφορά η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Κικίλιας είπε: «Σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη τον Δεκέμβριο, την Πρωτοχρονιά οι πτήσεις δεν σταμάτησαν. Οι γερμανικές εταιρείες ταξίδεψαν μέχρι το τέλος της χρονιάς και ξανά ξεκινούν στις αρχές Μαρτίου, οι πτήσεις στο Αιγαίο όπως για παράδειγμα στη Ρόδο, είχαν 27% αύξηση το 2022 σε σχέση με το ’19, στα Ιόνια Νησιά, η Κεφαλονιά 23% αύξηση, η Κέρκυρα επίσης, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου είχε πληρότητα, η Σύμη, η Χάλκη η Νάξος είχαν πληρότητες 95%».

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ, η Ελλάδα προσελκύει πλέον ποιοτικό τουρισμό καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη αυξήθηκε κατά 8% φέτος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι «πρέπει να προσφέρουμε πραγματικό ποιοτικό τουρισμό και ποιοτικές υπηρεσίες, μέσα την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από την προσφορά και την ποιότητα σε σχέση με τις τιμές, αλλά να είμαστε ανταγωνιστικοί».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock