ΕνημέρωσηΟικονομία

Σούπερ μάρκετ: Σε ποια προϊόντα θα δούμε «μόνιμη μείωση τιμής» – Τι προβλέπει το νέο μέτρο

Την πρόθεση τους να συμμετάσχουν με κωδικούς προϊόντων τους στην πρωτοβουλία της «μόνιμης μείωσης τιμής» έχουν αρχίσει να γνωστοποιούν σταδιακά και έως τις 30 Νοεμβρίου -οπότε και έχουν το χρονικό περιθώριο- βιομηχανίες της χώρας, στο υπουργείο Ανάπτυξης. 

Το μέτρο προβλέπει τη σήμανση, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, των προϊόντων εκείνων για τα οποία οι εταιρείες προχωρούν σε μείωση τιμής τουλάχιστον 5% για περίοδο κατ΄ ελάχιστο 6 μηνών με αντίστοιχη μάλιστα έγγραφη δέσμευση ότι η μείωση στην τιμή θα διατηρηθεί για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων για τη «μόνιμη μείωση τιμής» κάτι που σημαίνει ότι η πρωτοβουλία θα έχει εφαρμογή σε όλο το εύρος των προϊόντων του σούπερ μάρκετ και από εκεί και πέρα εξαρτάται από τους κωδικούς εκείνους που θα επιλέξουν οι προμηθευτές να μειώσουν τις τιμές.

Με τα τρόφιμα να αποτελούν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο «αγκάθι» στο μέτωπο της ακρίβειας οι πρώτες κινήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται αφορούν σε εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου: εταιρείες γαλακτοκομικών, αλλαντικών, αναψυκτικών, αλευροβιομηχανίες και άλλων τυποποιημένων προϊόντων.

Το ζήτημα πάντως πάντως είναι κατά πόσον οι κωδικοί με τους οποίους οι εταιρείες θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στο μέτρο θα είναι μεταξύ των εκείνων που επιλέγουν περισσότερο οι καταναλωτές ή θα αφορούν σε εκείνους που είναι λιγότερο δημοφιλείς.

Έως τώρα δημόσια, τουλάχιστον, έχουν ανακοινώσει μειώσεις της τάξεως του 5% σε προϊόντα τους τόσο η γαλακτοβιομηχανία «Όλυμπος» και η αλλαντοβιομηχανία «Νίκας», ενώ στο μέτρο θα συμμετάσχει με 10 κωδικούς προϊόντων της και η εταιρεία Παλίρροια, όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης η διοίκησή της.

Παράλληλα, σε πρόσφατη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Ιωάννης Γιώτης δήλωσε πως ο Σ.Ε.Β.Τ. θα στηρίξει τη νέα πρωτοβουλία. «Όπως πράξαμε με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» το προηγούμενο διάστημα, έτσι και σήμερα, θα σταθούμε δίπλα στους καταναλωτές σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά τους οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν στη διάθεσή τους 25 ημέρες από την κοινοποίηση σε αυτές των εγγράφων δεσμεύσεων που έχουναποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να τοποθετήσουν το ειδικό ταμπελάκι στο ράφι του σούπερ μάρκετ που θα γνωστοποιεί στους καταναλωτές τα προϊόντα που συμμετέχουν στη «μόνιμη μείωση τιμής».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock