ΕνημέρωσηΟικονομία

ΔΝΤ: Πτωτική αναθεώρηση για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022 – Στο 4,4%

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020 στο 4,4%, έναντι 4,9% που εκτιμούσε τον Οκτώβριο.

Το ΔΝΤ απέδωσε την υποβάθμιση των προβλέψεων στις αυξανόμενες πιέσεις από τον πληθωρισμό και την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και προειδοποίησε ότι ενώ οι προοπτικές για το 2022 είναι σημαντικά χειρότερες για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου -τις ΗΠΑ και την Κίνα-, λίγες χώρες θα γλιτώσουν από την επιβράδυνση.

«Τα νέα για τη μετάλλαξη Όμικρον οδήγησαν σε αυξημένους περιορισμούς κινητικότητας και αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές στα τέλη του 2021. Οι διαταραχές στον εφοδιασμό συνέχισαν να επιβαρύνουν τη δραστηριότητα», είπε το ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες είχαν περιορίσει την παγκόσμια ανάπτυξη από 0,5 ως 1% το 2021.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger