ΕνημέρωσηΠολιτική

Εγκώμια στο «ελληνικό μοντέλο» συνοριακών ελέγχων από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, εγκωμίασε το «ελληνικό μοντέλο» συνοριακών ελέγχων και ευχήθηκε και άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης να μπορέσουν να ιδρύσουν ασφαλείς δομές καταγραφής, όπως αυτή που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Σάμο.

«Ελπίζουμε το ελληνικό μοντέλο να εφαρμοστεί στις άλλες μεσογειακές χώρες, όπως στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Μάλτα», τις πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, δήλωσε ο Νταρμανέν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός επισκέφθηκε τη Σάμο όπου οι ελληνικές αρχές εγκαινίασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου τη Νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Η δομή αυτή αντικατέστησε το υπερπλήρες ΚΥΤ, που βρισκόταν κοντά στο λιμάνι, στο Βαθύ. Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει και άλλες τέτοιες «κλειστές» δομές, χάρη σε ευρωπαϊκά κονδύλια, σε τέσσερα άλλα νησιά του Αιγαίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock