Αθλητικά

ΕΔΩ κλαιμε ή γελαμε; Χωρίς σχόλια – Τρανς κολυμβητής, ο οποίος γίνεται άνδρας, νίκησε τρανς κολυμβήτρια που ήταν άνδρας!

Διαμαρτυρίες από γυναίκες αντιπάλους ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά έναν άνδρα που έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου. Ένας απ’ τους πλέον ιδιαίτερους αγώνες στην ιστορία της κολύμβησης πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή δύο διεμφυλικών κολυμβητών….

 

Ο Άιζακ Χένιγκ, που αποφάσισε να αλλάξει φύλο και να γίνει άνδρας, αναμετρήθηκε με τη Λία Τόμας, η οποία πρόσφατα έκανε τη μετάβαση σε γυναικείο σώμα. Και νικητής αναδείχθηκε ο Άιζακ Χένινγκ τόσο στα 100 όσο και στα 400 μέτρα ελεύθερο.

Ο 20χρονος Χένιγκ, ο οποίος συμμετείχε με την ομάδα γυναικών του Dartmouth & Yale διότι ακόμη δεν έχει αρχίσει θεραπεία με χορήγηση τεστοστερόνης (έχει ήδη κάνει αφαίρεση στήθους), έκανε ρεκόρ γυναικών και στα 50 μέτρα κολύμβησης. Αντίθετα, η 22χρονη Τόμας από το κολέγιο της Πενσυλβάνια, εδώ και λίγους μήνες συμμετέχει κανονικά σε αγώνες γυναικών, παρότι εκφράζονται ενστάσεις από αντιπάλους που διαμαρτύρονται ότι αντιμετωπίζουν έναν… άντρα.

Ο αγώνας με τη συμμετοχή των δύο transgender αθλητών προκάλεσε θετικά σχόλια αλλά και αντιδράσεις στην αθλητική κοινωνία των ΗΠΑ.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock