Επικαιρότητα

ΕΕΔΑ: Κρίσιμη η άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε περιστατικά έμφυλης βίας

Με αφορμή την υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγωνία της για την έκταση που αποκαλύπτεται ότι έχει το φαινόμενο της έμφυλης βίας στη χώρα, έκταση που ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπόψη ότι πιθανότατα πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται στις Αρχές.

H ΕΕΔΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στα θύματα, που ολοένα και συχνότερα πλέον βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν στις Αρχές τους δράστες των εγκληματικών αυτών ενεργειών.

Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου ως ο Εθνικός Θεσμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων κάθε μορφής έμφυλης βίας και ειδικότερα των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock