ΕνημέρωσηΠολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αίτημα Παπανδρέου στην ΕΔΕΚΑΠ να ερευνήσει καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες

Επιστολή προς την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), που ελέγχει τη διαδικασία των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής απέστειλε, την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου. Με την επιστολή του, ο κ. Παπανδρέου ζητεί να ερευνηθούν συγκεκριμένες καταγγελίες περί «αδιαφανών διαδικασιών» κατά την εκλογική αναμέτρηση του α’ γύρου, την περασμένη Κυριακή.

Όπως υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, «κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Παπανδρέου στην ΕΔΕΚΑΠ

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock