ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΛΠΕ: Έκτακτο μέρισμα από την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Την διανομή έκτακτου μερίσματος προς τους μετόχους των ΕΛΠΕ ανήγγειλε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Σιάμισιης, με αφορμή την υπογραφή τής συμφωνίας πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών από το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ.

Η ΔΕΠΑ Υποδομών πωλήθηκε στην Italgas αντί συνολικού τιμήματος ύψους 733 εκατ. ευρώ, με την αναλογία τής συμμετοχής των ΕΛΠΕ (35%) να ανέρχεται στα 256 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σιάμισιης δήλωσε συγκεκριμένα: «Η υπογραφή τής σύμβασης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών. Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ”Vision 2025”, με στόχο την ανακατανομή κεφαλαίων προς δραστηριότητες που αφορούν στην ενεργειακή μετάβαση και το μετασχηματισμό του Ομίλου και δεν αποτελούν μειοψηφικές συμμετοχές. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων σε πράσινη ενέργεια, καθώς και για διανομή προς τους μετόχους μας σαν ένα έκτακτο μέρισμα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock