Κόσμος

Επιμένει ο Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Ο Νετανιάχου «τελειώνει»

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Anadolu, ο Ερντογάν επιστρέφοντας από την Ουγγαρία, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη (19/12), ότι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε με τον Τζο Μπάιντεν, υπενθύμισε στις ΗΠΑ την ιστορική τους ευθύνη.

«Πώς μπορεί ο κόσμος να φωνάζει πιο δυνατά για την ανάγκη να σταματήσει το Ισραήλ;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Χαμάς αγωνίζεται για τα δικαιώματα που θα αποκτήσει»

Eπιπλέον, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία έχει κάνει πολλά, προσθέτοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας η Φατάχ και η Χαμάς «να συνυπάρξουν ειρηνικά».

«Έχω πει επανειλημμένα ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι είναι πολιτικό κόμμα. Το ξαναλέω. Ως πολιτικό κόμμα, αγωνίζεται για τα δικαιώματα που θα αποκτήσει», σημείωσε παράλληλα ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Θα λογοδοτήσουν όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη γενοκτονία»

Όσο για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι «τελειώνει» και όλοι θα τον δουν να φεύγει. Ωστόσο, συνέχισε, «η αποχώρηση από τη θέση του δεν θα τον σώσει. Θα τον κυνηγήσουμε με βάση το νόμο για να λογοδοτήσει».

Όχι μόνο ο Νετανιάχου, «αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη γενοκτονία θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν ενώπιον του νόμου», κατέληξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock