Κόσμος

Εμβολιασμός εφήβων: Ικανοποιητική η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της Pfizer/BioNTech

Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και στους εφήβους, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινο-αμερικανική μελέτη, την μεγαλύτερη έως τώρα στον κόσμο με βάση τα πραγματικά δεδομένα.

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ενός εμβολίου Covid-19 σε μια ολόκληρη χώρα και η πρώτη που αφορά την πρόσφατη περίοδο κατά την οποία η παραλλαγή Δέλτα είναι κυρίαρχη.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών Clalit και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, ανέλυσαν στοιχεία για 94.354 εμβολιασμένους εφήβους ηλικίας 12 έως 18 ετών μεταξύ Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2021, μια περίοδο που συμπίπτει με το τέταρτο κύμα λοιμώξεων, όταν η παραλλαγή Δέλτα είχε κυριαρχήσει στο Ισραήλ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock